fShare
56
Pin It

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11:00, Ripensia va juca la Târgu Jiu împotriva celor de la Pandurii într-un meci ce va conta pentru runda cu numărul 8. Formaţia noastră va înfrunta ocupanta locului şase din clasament. Echipa gorjeană a strâns după primele şapte runde 14 puncte. A suferit până acum un singur eşec, în etapa a 3-a, în deplasare la Petrolul Ploieşti. În precedenta partidă, elevii lui Adrian Bogoi s-au impus la Brăila, cu scorul de 4-0, chiar dacă au evoluat întreaga repriză secundă în inferioritate numerică, după eliminarea lui Vodă (min. 45+2). Iată şi garnitura de start folosită în partida disputată contra Daciei Unirea...

Pandurii: Cotolan – Brânzan (cpt.), Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj (’68, R. Gheorghe), Vodă, Pârvulescu – Nsiah (’50, Trancă), Tudoran (’75, Blejdea).

În campionatul trecut, în confruntările cu Pandurii, Ripensia a izbutit un singur punct. A fost remiză în tur, la Târgu Jiu, 1-1, golul roş-galbenilor fiind marcat de Matiş. În retur, gorjenii s-au impus în Ciarda Roşie cu scorul de 2-1. Pentru echipa noastră a punctat Bocşan. Cele două formaţii au mai avut o confruntare directă şi în 2013. Pandurii, pe atunci vicecampioana la zi a României, a eliminat Ripensia în optimile de finală ale Cupei României. A fost 3-0 pentru oaspeţii de la acea vreme, însă, echipa noastră evolua în Liga a V-a! Aşadar, până acum, Ripi nu a cunoscut gustul victoriei în faţa celor de la Pandurii. Băieţii noştri sunt însă încrezători că acest detaliu, ce ţine de statistică, poate fi schimbat după partida de sâmbătă...

Radu Suciu: „Avem un moral bun şi trebuie să profităm de acest lucru”

Confruntarea cu formaţia din Târgu Jiu a fost prefaţată de către directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu: „Pregătim meciul ca pe unul obişnuit, pentru că, aşa cum se prezintă acum situaţia în Liga a II-a, orice partidă e deschisă oricărui rezultat, indiferent cine joacă. Asta chiar dacă deja se întrevede un aşa-zis pluton fruntaş, însă, el nu este consolidat, nici ca poziţie în clasament, nici ca joc. Noi vom întâlni o echipă care se află în partea superioară a clasamentului şi care a înregistrat rezultate foarte bune în acest sezon. Este o echipă care are marele atu al omogenităţii, findcă a pierdut relativ puţin jucători. Se merge pe nucleul de anul trecut, atât în ceea ce priveşte banca tehnică, cât şi jucătorii. Beneficiază de fotbalişti tehnici, aşa cum Pandurii a tot propus în ultimii ani. Aşadar, va fi un joc dificil atât din aceste considerente, cât şi din cauza faptului că vom juca pe o suprafaţă sintetică. În această săptămână, noi am încercat să ne obişnuim şi cu acest tip de suprafaţă, astfel că vom merge la Târgu Jiu pentru a obţine un rezultat bun. Suntem şi noi pe un trand ascendent şi am consolidat anumite relaţii de joc. Moralul este bun şi trebuie să profităm de acest lucru. Trebuie să facem un joc bun, dar dacă jucăm cum trebuie, vin şi rezultatele”.

Înaintea partidei cu Pandurii, golgeterul formaţiei noastre, Andrei Dumiter, autor a 4 goluri în primele 7 meciuri, e încrezător că Ripensia va câştiga: „anul trecut am obţinut o remiză la Târgu Jiu, dar sper că de această dată vom câştiga. Pandurii e o echipă bună, dar eu am încredere în formaţia noastră şi cred că vom obţine toate cele trei puncte. Pregătim acest meci la fel ca pe oricare altul, cu o mentalitate de învingători”.

La fel de optimist înainte de meci e şi fundaşul Alin Burdeţ: „Ne aşteaptă un meci foarte greu, pe un teren sintetic. Ne aşteaptă o echipă foarte bună, care a făcut în ultimele partide jocuri foarte bune. Dar, noi trebuie să pregătim meciul foarte bine şi să-l câştigăm. Mergem la Târgu Jiu să luăm puncte”.

Pentru partida de la Târgu Jiu, Ripensia nu va putea conta pe trei jucători. Mijlocaşul Adrian Ungureanu e accidentat, în timp ce fundaşul Bogdan Străuţ e suspendat. În schimb, goalkeeper-ul Ştefan Dobre este convocat la naţionala sub 18 ani a României, pentru „dubla” amicală cu selecţionata similară a Muntenegrului, confruntări ce vor avea loc pe 25 şi 27 septembrie.

fShare
56
Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet