Astăzi, de la ora 15, în etapa a 14-a, prima a returului din seria a IV-a a Ligii a III-a, va avea loc derby-ul Național Sebiș – Ripensia. Adică locul 1 vs locul 3, distanța între cele două echipe fiind de patru puncte. În această iarnă, ”Ripi” a susținut mai puține meciuri amicale decât și-a propus, asta din cauza terenurilor înghețate din prima perioadă a pregătirii de iarnă. Scorurile au fost: 0-2 (d) cu Luceafărul Oradea (locul 8 în D2), 5-0 (d) cu AS Seceani (D4), 1-1 (a) cu Crișul Chișineu-Criș (liderul D4 Arad), 5-2 (a) cu ACS Poli II (colegă de serie în D3), 9-0 (a) cu Unirea Banloc (D4), 5-1 (d) cu ASO Deta (locul 2 în D5). Cu ”a” și ”d” am notat partidele de acasă (jucate la Urseni), respectiv din deplasare.

Achizițiile ripensiste ale iernii sunt Vlădia (Performanța Ighiu), Matiș, Dumiter (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic) și Olar (Progresul Gătaia), ultimii trei încadrându-se în categoria jucătorilor U19. A plecat Ad. Ungureanu (ASU Politehnica).   Ripensia: Rădulescu - Vlădia, Apro, Hecsko, Toma - Filip, Stoi, Briciu, Nanu - Dumiter, Golda. Rezerve: Gakos, Popa, Mânecan, Bobină, Matiș, Olar, Mediop. Național Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu, Mihuța – Săulescu, Fuchs, Iuga – Velici. Rezerve: Munteanu, Cocina, Pirtea, Kilin, Tulcan, Basic, Susan.   Final de joc. Debut nefericit pentru roș-galbeni în returul competiției. Minutul 92. Vlădia, pentru 4-3. Minutul 90. Kilin, în locul lui Iuga, la gazde. Minutul 87. Mediop, pentru 4-2. Minutul 83.Tulcan intră în locul lui Velici. Minutul 81. Matiș îl înlocuiește pe Dumiter. Minutul 73. Pirtea întră în locul lui Săulescu. Minutul 67. Cartonaș galben pentru Dumiter.

Minutul 64. Sebișul marchează din nou, pe contraatac. Velici, din pasa lui Săulescu. Minutul 57. Dublă schimbare la Ripensia. Popa și Mediop IN, Nanu și Briciu OUT. Minutul 53. Povestea din tur pare a se repeta. Săulescu marchează pentru 3-1. Minutul 49. Siminic, cu capul, după o centrare venită de pe partea dreaptă, își aduce echipa în avantaj. Gazdele conduc cu 2-1. Minutul 46. Acțiune purtată de Velici, blocat într-un final de Apro, care respinge în corner. A început a doua repriză. Filip, înlocuit la pauză cu Olar. Pauză la Sebiș. Minutul 41. Trei cornere consecutive pentru gazde. Minutul 31. Săulescu egalează după o fază prelungită în careul nostru. Minutul 28. Susan intră în locul lui Avramescu.

Minutul 21. Filip, din 12 metri, cu poarta goală în față, trimite mult deasupra. Șansă bună de 2-0 după o cursă excelentă a lui Dumiter. Minutul 19. Rădulescu o salvează pe „Ripi”!!! Același Mihuța ratează egalarea. Minutul 18. Penalty obținut de gazde. Mihuța, faultat de Filip. Minutul 17. Toma, din lovitură liberă de la 20 de metri, trimite deasupra. Minutul 15. Început bun de partidă pentru ai noștri. Minutul 8. Din nou Golda, tot cu capul, din centrarea lui Nanu, reține Fișteag de această dată. Minutul 6. GOOOOOOL RIPI!!! Golda, cu capul, după un corner executat de Toma. Minutul 4. Fișteag reține, după o minge trimisă de Toma din lovitură liberă, lateral stânga. A început partida.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy