Astăzi, la Chişoda, în faţa unui număr ridicat de spectatori, în cel de-al nouălea amical al iernii, băieţii noştri au învins cu scorul de 5-1 pe „U” Cluj, liderul seriei a V-a a Ligii a III-a. Gruparea clujeană nu a folosit însă prima garnitură, jucători cu experienţă, precum George Florescu sau Dorin Goga, lipsind din formula de start.

Iată formaţiile pe care cei doi tehnicieni le-au trimis în teren...

Ripensia (antrenor Paul Codrea): Rădulescu – A. Popa, Bocşan, Apro, C. Toma – Mânecan, Zurbagiu, Dumiter, Ţugui – Bădăuţă, Mediop. Au mai intrat: D. Munteanu – Burdeţ, M. Toma, Golda, Stoi şi Ungureanu.

„U” Cluj (antrenor Adrian Falub): Albuţ – Chiş, Onicaş, Telcean, Potcoavă – Micaş, Văsălie, Cobârzan – Haţiegan, Salcău, Forna. Au mai intrat: Marin, Budin şi Dan Laurenţiu.

În ciuda faptului că ardelenii au evoluat cu mulţi jucători tineri în teren, prima parte a întâlnirii a fost una echilibrată. Scorul a fost rapid deschis de către decarul lui Ripi, Cătălin Bădăuţă. Atacantul sosit de la ASU Politehnica a marcat în minutul 8 primul său gol în tricoul roş-galben. Apropo de premiere, trebuie spus că fundaşul Cristian Bocşan a evoluat astăzi pentru prima oară în tricoul Ripensiei. Apărătorul în vârstă de 23 de ani a sosit de la prim-divizionara ACS Poli, sub formă de împrumut, până în vară.

Revenind la joc... „Şepcile roşii” au restabilit egalitatea în minutul 17, prin Haţiegan, care a înscris dintr-o lovitură liberă. Ripensia a intrat însă în avantaj la pauză, căci golgeterul Mediop a făcut 2-1 în minutul 35. Vârful senegalezul a transformat un penalti, obţinut tot de el.

De o lovitură de la 11 metri au beneficiat şi clujenii în repriza secundă. Haţiegan a irosit şansa de a restabili egalitatea, şutând peste transversală în minutul 60.
Finalul confruntării a aparţinut Ripensiei. În ultimele zece minute, echipa noastră a mai punctat de trei ori. Mediop a mai reuşit să înscrie de două ori, completându-şi astfel un nou hat-trick în tricoul roş-galben, pentru ca Denis Golda să marcheze pentru 5-1, tot după o pasă a senegalezului.

Aşadar, Ripi a reuşit o nouă victorie în faţa lui „U” Cluj, un adversar ce-i trezeşte doar amintiri plăcute. Cu toate acestea, Paul Codrea a avut şi motive de supărare la final: „Sincer, nu m-a mulţumit jocul. Cel puţin în prima repriză sunt de părere că n-am făcut un joc bun, cred că puteam să ne exprimăm mult mai bine. Sunt totuşi ceva mai mulţumit de partea secundă. În ansamblu, consider că testul a fost unul util, cu toate că U Cluj n-a jucat cu prima echipă”.

Următorul test al echipei noastre va avea loc mâine, la ora 10.30, la Covaci. Adversară va fi formaţia clasată pe locul secund în Liga a IV-a Timiş, ACS Dumbrăviţa.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy