Pin It

După debutul oficial din acest an, consemnat în deplasare cu Sportul Snagov, echipa noastră s-a întors acasă cu un punct meritat şi, totodată, muncit. Urmează însă prima evoluţie din 2018 în faţa propriilor fani. Duminică, de la ora 11.00, pe arena din „Ciarda Roşie”, Ripi va primi vizita formaţiei Dacia Unirea Brăila, în cadrul etapei cu numărul 24. Partida va fi televizată de către TelekomSport.

Partide anterioare

În tur, după cea mai dificilă deplasare din acest campionat, băieţii noştri au izbutit să obţină o remiză pe stadionul „Municipal” din Brăila. A fost 2-2, ambele goluri ale timişorenilor fiind semnate de către mijlocaşul Adrian Ungureanu.

Aceasta n-a fost însă unica partidă dintre cele două formaţii, ce au o îndelungată tradiţie în fotbalul românesc. Cele două grupări s-au mai duelat şi în urmă cu aproape 80 de ani. În sezonul 1940-1941, Ripensia a învins în ambele confruntări trupa brăileană. A fost 4-1 în deplasare şi 3-2 în urbea de pe Bega.

Despre adversarii de duminică

Revenind la partida de duminică, trebuie spus că adversara noastră, Dacia Unirea, ocupă locul al 19-lea în clasament, cu 18 puncte, după 22 de jocuri. Dar, în ciuda faptului că se situează la coada ierarhiei, Brăila are un atac de temut, fiind pe poziţia a doua în topul celor mai eficiente echipe, cu 45 de goluri marcate, cu unul mai puţin decât liderul la acest capitol, Chindia Târgovişte. Ripi este a treia cea mai productivă formaţie din eşalonul doi, cu 43 de „boabe”, la egalitate cu liderul, Dunărea Călăraşi.

Dacia Unirea Brăila a jucat în prima rundă din 2018, a 22-a, în deplasare, la Foresta Suceava. Echipa lui Alin Pânzaru a pierdut la limită, cu 1-0, după ce a încasat gol în minutul al doilea al prelungirilor! Iată şi formaţia Daciei trimisă în teren la Suceava: Botaş* – Niţă, Ţăranu*, Hamza*, Nicola* – Stănciulescu (cpt.), Anghelina* – Vitan*, Bucur (80, Dima), Manea* – A. Pop (’85, Banyoi). Rezerve neutilizate: Olaru – Gîţ*, Ciucureanu, Olenic, Ghiocel. Să mai spunem despre adversarii noştri că în perioada de iarnă au avut o bogată campanie de transferuri, la clubul brăilean ajungând nu mai puţin de 10 jucători noi, şapte dintre aceştia fiind titulari în partida de la Suceava, iar unul rezervă (au fost indicaţi cu *)!

Paul Codrea, la primul meci pe banca lui Ripi în faţa fanilor proprii

Tânărul tehnician care a preluat-o pe Ripi în decembrie anul trecut se află şi el la debutul în faţa propriilor fani. Înaintea duelului cu Brăila, Paul Codrea e de părere că echipa sa se află în faţa celei mai importante partide din această stagiune de primăvară: „Ne aşteaptă un meci dificil. Le-am spus şi jucătorilor, pentru noi e cel mai important meci din acest sezon, pentru că poziţia din clasament a Brăilei o transformă într-un adversar redutabil. O victorie în faţa celor de la Dacia Unirea ne-ar linişti pe noi şi i-ar ţine pe ei la distanţă mare. De aceea cred că partida e una atât de importantă pentru noi. Sper ca băieţii să ajungă la ora jocului super-motivaţi şi concentraţi. În altă ordine de idei, din păcate, din pricina condiţiilor meteorologice nu am apucat să facem niciun antrenament pe terenul nostru. Jucătorii noi nu au apucat să simtă terenul de acasă. Probabil că va fi pentru ei precum un meci în deplasare, dar sperăm ca suporterii noştri să-i facă se simtă repede acasă!”.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet