Ripensia - Dacia Unirea Brăila 2-1
fShare
274
Pin It

Prima apariţie în 2018 a echipei noastre în faţa propriilor suporteri a însemnat, spre bucuria numeroşilor fani prezenţi în tribunele arenei din Ciarda Roşie, primul succes din această primăvară. Cele trei puncte au venit în urma unei victorii muncite, obţinute în faţa unui adversar redutabil, în ciuda poziţiei, penultima, pe care se situează în clasament Dacia Unirea Brăila. Iată şi cele două formaţii ce au stat faţă în faţă în partida ce a contat pentru runda a 24-a a Ligii a II-a...

Ripensia: D. Munteanu (’32, Contra) – Burdeţ, Bocşan, Apro (’66, Ţugui) – A. Popa (cpt.), Zurbagiu, Mânecan (’86, Stoi), C. Toma – Ungureanu – Bădăuţă, Mediop.
Dacia Unirea Brăila: Botaş – Niţă, Ţăranu, Hamza, Nicola – Stănculescu (cpt.) (’84, Dushkaj), Anghelina – Vitan (’68, Cubleşan), Bucur (’12, Ciucureanu), Manea – Banyai.

Startul meciului a aparţinut Ripensiei. În minutele 3 şi 4, timişorenii au beneficiat de primele lovituri de la colţul terenului. În urma celor două faze fixe, au apărut şi primele emoţii la poarta brăileană. După primul corner, executat de pe partea stângă, mingea s-a plimbat nestingherită prin faţa careului mic. După al doilea, bătut de astă dată de pe dreapta, Bădăuţă a reluat cu capul, însă balonul trimis de el a ocolit cadrul porţii. Roş-galbenii au avut apoi o altă şansă importantă, după o lovitură liberă din poziţie centrală, de la 22 de metri. Călin Toma a executat plasat, lângă bara din dreapta, dar goalkeeperul Botaş a reuşit să respingă în lateral.

60 de secunde mai târziu, Mediop a deschis scorul. În colţul din stânga al careului mare brăilean, Bădăuţa a recuperat un balon din picoarele unui fundaş advers şi i l-a aşezat colegului său din linia de atac. Vârful senegalez a preluat în faţa porţii şi-apoi a şutat plasat, pentru 1-0. Era minutul 8.

Imediat după reuşită, Apro a ratat şansa de a majora scorul. Dintr-o lovitură liberă, tot de la 22 de metri din poziţie centrală, fundaşul bănăţean a trimis în forţă lângă bara din dreapta, însă acelaşi Botaş a reuşit să respingă. Jocul s-a mutat apoi în cealaltă jumătate de teren. Dacia Unirea a profitat de pasul înapoi făcut de amfitrioni şi a izbutit să restabilească egalitatea în minutul 26. Nicola a centrat perfect din banda stângă, pe şase metri, de unde vârful împins, Banyai, a trimis în plasă. Era 1-1.
Din păcate, cu un sfert de oră înainte de finalul primei părţi, portarul Dalin Munteanu s-a accidentat grav. Ieşit în marginea suprafeţei de pedeapsă, pentru a boxa un balon, goalkeeperul a căzut rău, fiind necesară înlocuirea şi transportarea sa la spital! Dalin e suspect de ruptură de ligamente încrucişate, diagnosticul final urmând a fi pus mâine, după examinarea RMN (îi dorim multă sănătate şi recuperare grabnică!).

În locul său, între buturi, a intrat Mario Contra, aflat la debutul în tricoul ripensist. Tânărul cerber n-a avut însă prea mult timp să mediteze la acest aspect, căci după doar câteva minute a fost pus sub asediu de vizitatori, care au expediat mai multe şuturi spre poarta sa. Contra s-a remarcat la unul dintre ele, în minutul 39, când a izbutit să deturneze de la vinclu mingea expediată de Vitan.

Partea secundă a fost una la fel de disputată. Replica celor de la Dacia Unirea a fost dârză. Jocul s-a schimbat la „înfăţişare” abia după ce tehnicianul roş-galbenilor a schimbat sistemul. Dintr-unul cu cinci fundaşi, Paul Codrea a trecut la unul cu patru apărători şi patru mijlocaşi, odată cu intrarea pe teren a lui Andrei Ţugui. Roadele au fost culese de îndată, căci în minutul 69 s-a făcut 2-1. Căpitanul Adi Popa a fost faultat în careu de către Vitan. Mediop a executat precis, marcând cu un şut trimis în dreapta, în plasa laterală. Până la final, Ripensia a izbutit să se apere exact, având mai multă consitenţă la mijlocul terenul, după schimbarea sistemului de joc.

A fost aşadar un succes muncit şi meritat, primul în 2018 şi al 7-lea din acest sezon. Ripensia are acum 29 de puncte (fără a le contabiliza şi pe cele pe care le va primi la masa verde în etapa a 23-a, în urma retragerii celor de la ASA Târgu Mureş) şi poate privi cu linişte şi încredere la partidele dificile pe care le are în faţă. Prima dintre ele va fi în deplasare, la finalul săptămânii viitoare, pe terenul celor de la FC Argeş.

 

fShare
274
Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet