Pin It

Ripi a înregistrat primul eşec în 2018 şi primul sub conducerea tehnică a lui Paul Codrea. În deplasare, la Piteşti, băieţii noştri au cedat în faţa unei echipe puternice a eşalonului secund, FC Argeş.

Iată şi cele două formaţii care s-au înfruntat în Trivale...

FC Argeş: O. Popescu – Oancea, Cotigă (‘79, Vişa), Stan, Şerbănică – Costin (cpt.), D. Andrei (‘73, Stoica), Şerban, Grecu (’47, Mihăescu) – Năstăsie, Buhăescu.

Ripensia: Rădulescu – A. Popa (cpt.), Bocşan, Burdeţ, C. Toma – Dumiter (‘46, Ungureanu), L. Tudor, Zurbagiu, Mânecan (‘46, Apro) – Mediop, Bădăuţa (‘74, Golda).

Experiența și-a spus cuvântul

Amfitrionii au deschis scorul în minutul 31, prin cel mai experimentat jucător. După o centrare a lui Oancea, Raul Costin a punctat, îndeplinind o simplă formalitate, cu o lovitură de cap. 120 de secunde mai târziu, după o pasă în adâncime, gazdele şi-au majorat avantajul, grație unui alt fotbalist ce are multe meciuri la activ în primul eșalon. Vasile Buhăescu a scăpat singur spre poartă şi l-a învins pe Iulius Rădulescu.

Până la pauză, atacanţii lui Ripi au irosit, pe rând, şansa de a reduce din diferenţă. Mai întâi Mediop, în minutul 37, a trimis din careu, din dreapta, un şut în diagonală, dar balonul nu şi-a atins ţinta. În primul minut de prelungire al primului act, Cătălin Bădăuţă a trimis cu o lovitură de cap mingea înspre poarta argeșeană, dar a ratat ținta.

Până la urmă roș-galbenii au reușit să înscrie. Vârful senegalez N‘Diaye Mediop a marcat cu un șut plasat, de la marginea careului, balonul lovind și bara din stânga înainte de a scutura plasa. Pentru Mediop a fost prima reușită pe teren străin în acest campionat, totodată al 17-lea gol stagional, performanță cu care se situează pe primul loc în topul puncherilor din Liga a II-a.

Din păcate, formația noastră nu a reușit apoi să mai înscrie, pentru a salva măcar un punct în dificila deplasare de la Pitești. În urma acestui rezultat, Ripi rămâne deocamdată pe locul al 11-lea, având o zestre de 29 de puncte. O așteaptă însă la finalul săptămânii viitoare o altă confruntare complicată, de astă dată pe teren propriu. Sâmbătă, 24 martie, Ripensia va primi pe arena din Ciarda Roșie vizita ocupantei celei de-a treia trepte a podiumului, Chindia Târgoviște. Partida va începe la ora 14.30 și va fi televizată de către Digi Sport.

Paul Codrea e de părere că Ripi merita mai mult

La final de meci, antrenorul formației noastre, Paul Codrea, a fost de părere că Ripensia merita mai mult la Pitești, în urma prestației pe care au avut-o elevii săi. „Din păcate, a venit și primul eșec. Suntem puțin dezamăgiți. Eu consider că puteam pleca cu mult mai mult de la Pitești. A fost într-adevăr un black-out de 2-3 minute, în care am luat cele două goluri. Practic, acelea s-au dovedit a fi decisive. După pauză jocul s-a echilibrat. În repriza a II-a, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe ocazii, am avut câteva în care puteam să egalăm. Și, cred eu, am fi meritat. Meciul s-a pierdut din cauza lipsei noastre de experiență. Sunt mulțumit însă de efortul depus și de implicarea băieților. E clar că încă comitem greșeli, dar asta se întâmplă în viața oricărei echipe. Acum e important să ne adunăm, să învățăm ceva din această înfrângere și să pregătim foarte bine meciul cu Chindia”, a declarat, la cald, Paul Codrea.

Sursa foto: Facebook FC Arges Fans

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet