Pin It

O victorie, o remiză şi un eşec este bilanţul Ripensiei de la reluarea campionatului! Au fost trei confruntări în care băieţii noştri au muncit, au luptat şi au reuşit evoluţii ce l-au mulţumit pe antrenorul Paul Codrea şi i-au bucurat pe inimoşii suporteri ripensişti. Urmează însă, în runda cu numărul 26, un nou test important pentru formaţia echipată în roşu şi galben.

Sâmbătă, 24 martie, de la ora 14.30, Ripi va primi în „Ciarda Roşie” vizita Chindiei Târgovişte, într-o partidă televizată de către DigiSport. Oaspetea bănăţenilor, gruparea din fosta capitală a Ţării Româneşti, ocupă în acest moment cea de-a treia treaptă a podiumului, adică o poziţie ce-i asigură prezenţa la barajul pentru un loc în ediţia următoare a Ligii I. Cu siguranţă însă că dâmboviţenii îşi doresc mai mult decât atât, căci distanţa ce îi separă de poziţia secundă, una ce duce direct în primul eşalon, e de doar cinci lungimi. În aceste condiţii, Chindia Târgovişte va sosi la Timişoara cu un singur gând, acela al acaparării tuturor punctelor puse în joc.

Aşadar, roş-galbenii vor avea în faţă un adversar ce în acest sezon e implicat în lupta pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. În pofida acestor argumente ce la prima vedere par a înclina balanţa către târgovişteni, Adi Popa&co. sunt încrezători în forţele proprii şi sunt convinşi că în „Ciarda Roşie”, cu ajutorul şi susţinerea fanilor, vor reuşi să „răstoarne Turnul Chindiei”! De aceea, vă aşteaptă în număr cât mai mare la stadion, pentru a-i susţine! Tempo Ripi!

În tur, Ripi a cedat la limită

Prima confruntare dintre Ripensia şi formaţia înfiinţată în anul 2010 de către fostul internaţional Gică Popescu s-a consumat în turul campionatului. Din păcate, după primul duel dâmboviţenii se află în avantaj. Pe 9 septembrie 2017, în runda a 7-a a Ligii a II-a, Chindia s-a impus în faţa lui Ripi cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de către mijlocaşul Liviu Mihai, cu un şut din afara careului, în minutul 3! A fost primul eşec pe care trupa timişoreană l-a suferit în acest sezon.

Între timp, trupa din Târgovişte a ajuns la un total de 14 victorii, 7 remize şi 3 înfrângeri. Iar în această primăvară, Chindia e neînvinsă. În trei meciuri, a strâns 7 puncte, după succesele cu acelaşi scor, 2-1, cu ASU Poli (în deplasare) şi Luceafărul Oradea (acasă) şi remiza, 1-1, din deplasarea de la Foresta Suceava.

În precedentul meci, dâmboviţenii au reuşit să treacă pe teren propriu de echipa bihoreană Luceafărul, în urma unui spectaculos „come-back” sau „remontada” (în cazul în care sunteţi iubitori de fotbal latin). Deşi oaspeţii au deschis scorul în minutul 50, târgoviştenii au întors prin golurile izbutite în final de confruntare de Liviu Mihai (’76) şi Cristian Negruţ (’84). Iată şi echipa utilizată de către antrenorul Nicolae Croitoru în partida cu Luceafărul Oradea...

I. Popescu – D. Ciobotariu, Ov. Morariu (’66, Cr. Neguţ), Vătavu, Martac – Licu (’68, Nisipeanu), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica – D. Florea (’83, Dumitraşcu), Cherchez (cpt.).

Paul Codrea: „Cine va şti să se adapteze mai bine la terenul greu, va câştiga”

Înaintea duelului cu Chindia Târgovişte, principalul Ripensiei, Paul Codrea, e încrezător că formaţia sa poate obţine puncte din acest joc: „Vom întâlni un adversar care are gânduri de promovare şi care a început foarte bine această stagiune de primăvară. A obţinut victorii importante, în meciuri foarte grele, cu multe răsturnări de scor. A reuşit să revină şi în primul meci din 2018, cu ASU Poli, şi în ultima etapă, cu Luceafărul. Va trebui să fim foarte atenţi, noi ne dorim să ieşim cu puncte din meciul ăsta. În ceea ce priveşte suprafaţa de joc, ne aşteptăm să avem parte de un teren foarte greu, după ploaia şi zăpada căzute în această săptămână. Va trebui să ne adaptăm. Oricum terenul va fi acelaşi şi pentru ei, şi pentru noi. Şi Chindia e o echipă tehnică, dar şi noi ne propunem să jucăm fotbal, astfel că ambele formaţii vor fi dezavantajate de un astfel de gazon. Cine va şti să se adapteze mai bine la astfel de condiţii, va câştiga”.

Imagine foto de la meciul din tur: DBONLINE

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet