Pin It

În Vinerea Mare, Ripi a primit pe arena din Ciarda Roşie, în cadrul rundei cu numărul 28, vizita Academicii Clinceni. Iată cele două garnituri de start...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Contra – A. Popa (cpt.), Bocşan, M. Toma, Apro, C. Toma – Zurbagiu, Ungureanu (’74, Bobină), Mânecan (’63, Stoi) – Dumiter (’87, Golda), Bădăuţă.
Academica (antrenor Ilie Poenaru): Ureche – Achim, Răuţă, Hreniuc, Şandru – Mihalcea (’75, Moldovan), B. Barbu (cpt.), Paţurcă, Dobrescu – Petriş (’63, Gliga), Al. Popescu (’84, Teuţ).

Cele două combatante au lăsat garda jos, dând o mai mare importanţă fazei ofensive, încă din primele minute. Călin Toma a semnat prima ocazie a meciului după şase minute de joc. Fundaşul stânga a executat direct pe poartă, peste zid, o lovitură liberă din partea dreaptă, de la 20 de metri, dar mingea trimisă de el a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta. La poarta cealaltă, căpitanul vizitatorilor, Bogdan Barbu a fost precis după o lovitură liberă de la 20 de metri, dar acelaşi Călin Toma, plasat pe linia porţii, a reuşit să respingă.

Ilfovenii au fost cei care au deschis scorul în minutul 19. După o pătrundere în careu a lui Mihalcea, Zurbagiu l-a „agaţat” pe mijlocaşul advers în încercarea de a respinge balonul. Centralul Andrei Florin a arătat punctul cu var, iar Barbu a înscris cu un şut plasat în dreapta lui Contra, 0-1.

Ripi a răsturnat însă situaţia pe tabelă în ultimele minute ale primei reprize. Mai întâi, Dumiter a reuşit să restabilească egalitatea, 1-1. După un şut al lui Ungureanu din marginea careului, respins în faţă de Ureche, tânărul vârf a trimis în plasă de la şase metri. 2-1 s-a făcut în minutul 44. Aflat în interiorul careului, în stânga, pe linia de margine, Ungureanu a centrat perfect în centrul careului mic, de unde căpitanul Adi Popa a punctat cu o lovitură de cap.

Avantajul roş-galbenilor n-a rezistat decât trei minute după reluarea jocului în partea secundă. Alexandru Popescu a făcut 2-2, cu o reluare din careu. Zece minute mai târziu, Ripi a trecut din nou la conducere, 3-2. O lovitură liberă din apropierea cetrului terenului a fost trimisă în faţa porţii de către Mânecan. Bocşan, în duel cu Ureche, s-a înălţat în careul mic pentru a lovi balonul cu capul, dar mingea l-a depăşit atât pe el, cât şi pe goalkeeper-ul Academicii, şi a intrat în plasă.

Scorul final, 3-3, a fost stabilit în minutul 68. Căpitanul ilfovenilor, Bogdan Barbu, a ţintit trasnversala cu un şut năprasnic de la 20 de metri. Mingea a sărit înapoi în careu, iar Gliga, intrat pe teren cu doar câteva minute înainte, pe fază, a trimis în plasă.

Radu Suciu: „Rezutatul a fost echitabil

La finalul confruntării, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a fost de părere că rezultatul a fost unul echitabil: „Campionatul se joacă până în ultima etapă. Fiecare punct contează, iar în faţa unei echipe precum Clinceni, eu cred că e mulţumitor. Altele pe care le-am pierdut ar trebui să ne doară, ca de exemplu cele de la Metaloglobus. Eu cred că rezultatul este echitabil şi punctul e unul în plus!”.

Aşadar, după o remiză extrem de spectaculoasă, cu şase goluri, Ripi obţine un punct important în economia acestei părţi secunde a campionatului. Mai mult decât atât, băieţii noştri au pus capăt unei serii negative de trei înfrângeri la rând.

În runda viitoare, a 29-a, Ripensia va juca în deplasare. Vineri, 13 aprilie, de la ora 18.00, roş-galbenii vor înfrunta CS Mioveni.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet