Ripensia a cedat la mijloc de săptămână, în deplasare, la Baloteşti, în etapa cu numărul 31. Cu trei absenţe importante, A. Popa, Mânecan (ambii suspendaţi) şi Bădăuţă (accidentat), roş-galbenii au fost înfrânţi în ultima partidă pe care au disputat-o în acest sezon în zona capitalei. Iată însă şi cele două formaţii care au stat faţă în faţă miercuri, 25 aprilie...

Baloteşti (antrenor Augustin Călin): Eşanu – Dedu, Bolozan (’84, Marciuc), Flămânzeanu, N. Filip – V. Andrei, C. Herea (cpt.), O. Herea, Paraschiv (’67, Pătraşcu) – Neagu (’56, Novac), Nica.
Ripensia (antrenor Ciprian Urican): Rădulescu – Burdeţ (’90, Golda), Bocşan, Apro, C. Toma (cpt.) – L. Tudor, Stoi – Mediop, Ungureanu, Bobină (’46, Ţugui) – Dumiter.

În ciuda faptului că debutul partidei a însemnat o uşoară superioritate a Ripensiei, cei care au deschis scorul au fost amfitrionii. În minutul 11, experimentatul mijlocaş Ovidiu Herea a înscris cu o lovitură de cap din interiorul careului.

2-0 în favoarea gazdelor s-a făcut după o jumătate de oră de joc. Căpitanul lui CS Baloteşti, Claudiu Herea, a centrat, iar Nica a punctat tot cu o lovitură de cap. După o oră de la start, ilfovenii s-au desprins pe tabelă la 3-0. Acelaşi Nica a marcat, tot cu „capul”.

Jocul de pase al roş-galbenilor s-a concretizat în minutul 75. Călin Toma a executat o lovitură liberă de la 40 de metri, iar Claudiu Apro a trimis în plasă din apropiere. A fost primul gol pentru fundaşul ripensist în acest sezon, totodată primul al său în cel de-al doilea eşalon. Din păcate, reuşita lui Apro n-a mai putut salva mare lucru, iar gazdele s-au impus cu scorul de 3-1.

Ciprian Urican: „A fost lipsă de concentrare, dar e vina noastră, a antrenorilor, căci n-am reuşit să-i responsabilizăm pe jucători!

După meci, antrenorul Ciprian Urican a făcut o analiză a înfrângerii de la Baloteşti: „A fost un joc controlat de noi, de la un capăt, la altul. Din nefericire, luăm goluri extraordinar de uşor, iar acest fapt e inadmisibil la nivelul Ligii a II-a. Am luat trei goluri cu capul, din două faze fixe şi o centrare care «a venit cu ninsoare», din bolta cerului! Acest lucru, din punctul meu de vedere, arată lipsă de concentrare. Dar vina e a noastră, ca antrenori, nu a jucătorilor, căci nu am ştiut să-i responsabilizăm. Al doilea aspect ar fi că şi astăzi am avut şase situaţii clare de a marca şi am dat un singur gol. Asta ţine tot de concentrare. Apoi, în al treilea rând, putem vorbi şi despre arbitraj, căci după părerea mea, la 1-0, am avut un  penalti clar la Mediop. Dar asta nu e o scuză şi nici măcar un alibi pentru noi. Degeaba controlăm jocul, dacă facem greşeli de copii. Sau, precum la tenis, facem greşeli neforţate, facem cadouri adversarilor. Al patrulea aspect important a fost faptul că ne-au lipsit la acest meci jucători determinanţi, precum Adi Popa, Bădăuţă şi Mânecan. Lucescu spunea în felul următor «când îţi lipseşte un jucător, ai o problemă, când îţi lipsesc doi, ai mari probleme. Iar când îţi lipsesc trei, deja nu mai e aceeaşi echipă»! Deci, putem spune că au contat foarte mult şi absenţele”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului