Pin It

Sâmbătă, 29 aprilie, Ripensia a primit pe arena din Ciarda Roşie vizita celor de la CS Afumaţi. Iată şi alcătuirea celor două formaţii ce s-au înfruntat într-o partidă ce a contat pentru etapa a 32-a a Ligii secunde...

Ripensia: Rădulescu – A. Popa (cpt.), Bocşan, Apro, C. Toma – L. Tudor, Stoi (’66, M. Toma) – Mediop, Ungureanu (’85, Zurbagiu), Mânecan (’42, Bobină) – Dumiter.

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Ciochină (’78, Perju) – Avram, Olariu, Buduroi (’78, Mitu), Şt. Vasile – Zaharia (’86, Burlacu), Dedu.

Meciul a început cu echipa noastră în atac, dar cursa din minutul 3 a lui Ungureanu pe partea stângă şi centrarea sa în faţa porţii n-au produs altceva decât emoţii adversarilor. În schimb, oaspeţii au reuşit să marcheze la chiar primul atac mai închegat. Balonul a ajuns în marginea careului, în partea stângă pe direcţia de atac a vizitatorilor, la Vasile Ştefan. Decarul ilfovenilor şi-a pregătit meticulos poziţia de şut şi apoi a „catapultat” mingea în vinclul din colţul opus! Era 0-1, în minutul 11.

După gol, afumăţenii au controlat în mare parte primul mitan. Au mai ratat ocazii importante, prin Zaharia, Dedu, Onea şi Buduroi. De partea cealaltă, Ripi a replicat în minutule 21, când Dumiter a tras peste din interiorul careului, şi 42, când Laurenţiu Tudor a reluat cu capul un balon după un corner de pe stânga, însă mingea a trecut „milimetric” pe lângă stâlpul din dreapta.

În repriza secundă roş-galbenii au ieşit mult mai determinaţi de la vestiare. Au căutat să restabilească egalitatea, lucru pe care l-au reuşit în minutul 49, când Dumiter a profitat de o eroare apărută în defensiva adversă. Tânărul nostru atacant a ajuns la un balon în marginea careului advers înaintea goalkeeper-ului Marinescu, pe care l-a depăşit, trimiţând apoi mingea în poarta goală, pentru 1-1.

Golul reuşit de Dumiter a liniştit „apele” în tabăra gazdă, iar jocul de pase al Ripensiei s-a legat apoi din ce în ce mai bine. După o oră de joc însă, Claudiu Apro a încasat al doilea cartonaş galben, pentru un fault comis la 40 de metri distanţă de propria poartă. Bineînţeles, centralul partidei, Marius Omuţ (Satu Mare), i l-a arătat apoi şi pe cel roşu, fundaşul nostru plecând mai devreme la duşuri.

Cu toate că se aflau în inferioritate numerică, roş-galbenii n-au renunţat la luptă. Elevii lui Radu Suciu şi Ciprian Urican au pus capul în pământ şi au muncit, reuşind să suplinească cu succes omul în minus. „Roadele” au fost culese în minutul 77. Ungureanu a plecat de unul singur într-o cursă pe banda dreaptă, a depăşit în viteză doi fundaşi adverşi şi a intrat în careu. Din dreapta, „John” a centrat perfect către celălalt colţ al careului, iar Călin Toma a reuşit să înscrie cu un şut superb la colţul lung. S-a făcut 2-1, scor pe care apoi ripensiştii, spre lauda lor, au reuşit să-l păstreze până la final. Un mare merit pentru cele trei puncte obţinute l-a avut şi Iulius Rădulescu, portarul nostru reuşind să deturneze câteva mingi pe care mulţi le-au şi văzut deja în plasă!

Ar mai fi de spus doar că fundaşul stânga Călin Toma s-a aflat la primul său gol stagional, în timp ce Dumiter a ajuns la cota 10.

Ciprian Urican: „Îi felicit pe băieţi, pentru că au crezut în ei şi în munca lor!”

Cum era şi firesc, antrenorul principal al Ripensiei, Ciprian Urican, a fost mulţumit de randamentul pe care elevii săi l-au avut în partida cu CS Afumaţi: „au făcut un joc foarte bun, împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din liga secundă. Însă cu atât mai mare e meritul lor. A fost un joc foarte organizat, în care ei şi-au respectat sarcinile primite. Cât despre inferioritatea numerică, eu le-am şi spus înainte de meci că nu contează dacă vreodată rămânem cu om în minus, căci atunci arătăm dacă suntem caractere. Important a fost că noi am crezut în permanenţă că putem reveni şi după ce-am primit gol. Îi felicti pe băieţi, în primul rând pentru că au crezut în ei şi în munca lor”.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet