Pin It

În runda a 35-a a ligii secunde, Ripensia a învins în deplasare UTA.  A fost 3-2 în favoarea echipei noastre, după o partidă spectaculoasă.

Iată şi cele două formaţii care s-au înfruntat pe arena din „Otto Graffner” din Şiria:

UTA: Bodea – Polgar (’81, Sorato), Roşca, Manea (cpt.), Burlă – Tănase, Jorza (’56, D Toma) – Buia (’67, Iuga), Petra, Hlistei – D. Popa.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – A. Popa (cpt.), M. Toma (’60, Bocşan), Apro, C. Toma – Stoi, L. Tudor (’81, Burdeţ)  – Mediop, Ungureanu Golda – Dumiter (’71, Bădăuţă).

Echipa gazdă a fost cea care a deschis scorul, încă din minutul 7. Hlistei a şutat din interiorul careului, Rădulescu a respins până la Buia, care, de la opt metri, a trimis în plasă pentru 1-0. Băieții noștri au reușit însă să întoarcă rezultatul până la pauză, marcând de două ori în doar două minute (31 și 32)! Mai întâi, Mediop a interceptat un balon la 20 de metri de poarta adversă, i-a pasat lui Dumiter, care, din interiorul careului, l-a învins pe Bodea, 1-1. Ungureanu a dus Ripensia în avantaj, 2-1, cu un șut din voleu, după o pasă a lui Dumiter.

Pe finalul părţii secunde, UTA a reuşit să restabilească egalitatea. În minutul 85, D. Toma a înscris cu un şut din unghi, pentru 2-2. Roş-galbenii nu s-au resemnat, în ciuda golului primit şi au reuşit să marcheze golul de 3-2, cel al victoriei, în minutul doi al prelungirilor. Nou-intratul pe teren Bădăuţă a fost cel care a semnat golul victoriei, cu un şut de la 16 metri, după ce iniţial execuţia lui Mediop fusese respinsă.

În urma acestui succes, Ripensia a acumulat 45 de puncte. Astfel, cu trei etape înainte de final, echipa noastră şi-a asigurat şi matematic prezenţa în ediţia viitoare a ligii secunde.

Ciprian Urican: „Am meritat victoria, care a încununat toate eforturile noastre”

Cel care a tras concluziile după partida de la Şiria a fost antrenorul principal al lui Ripi, Ciprian Urican: „A fost un meci foarte frumos şi în acelaşi timp foarte tensionat. Noi aveam nevoie de cele trei puncte pentru că încă aveam emoţii cu retrogradarea. Acum am rezolvat şi această problemă. Cred că am meritat victoria, care a încununat toate eforturile noastre din acest sezon. Vreau să le mulţumesc şi suporterilor noştri, care au venit la Şiria şi ne-au încurajat. A contat enorm de mult pentru noi”.

Pentru Ripensia urmează o nouă partidă la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, 19 mai, pe arena din Ciarda Roşie, băieții noștri vor primi vizita celor de la Pandurii. Partida, care va conta pentru etapa cu numărul 36, va începe la ora 11.00.

Foto: www.uta-arad.ro

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet