Pin It

Penultima etapă a sezonului 2017-2018 a Ligii a II-a a programat derbiul timişorean al eşalonului doi. Fără altă miză decât orgoliul, confruntarea dintre cele două teamuri din urbea de pe Bega a fost una spectaculoasă. Iată însă şi cele două garnituri ce au stat faţă în faţă sâmbăta trecută pe arena „Dan Păltinişanu”...

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia (cpt.), Scutaru, Taub – Poparadu, Krausz – Schieb (’69, Ghinescu), V. Nicolae (’90+1, Coadă), Sorescu – Plămadă (’85, Giuricici).

Ripensia: Rădulescu – A. Popa (cpt.), Bocşan, Apro, C. Toma – Zurbagiu (’59, Stoi), L. Tudor – Mediop (’82, Bobină), Ungureanu, Dumiter – Bădăuţă (’77, Golda).

Debutul partidei a fost unul încins. Prima ocazie a aparţinut Ripensiei. În minutul 6, şutul lui Dumiter, din interiorul careului, a fost blocat de către Scutaru. Două minute mai târziu, în celălalt careu, Rădulescu l-a blocat la rându-i pe Plămadă.

Scorul a fost deschis însă de amfitrioni în minutul 12. Sorescu a făcut o cursă pe stânga şi i-a pasat lui Vasile Nicolae. Acesta a şutat spre colţul lung, Rădulescu a respins în faţă, iar Plămadă, atent, a trimis balonul în plasă pentru 1-0.

Egalarea a venit patru minute mai târziu. Mediop a pătruns în careu pe dreapta, i-a „aşezat” balonul lui Ungureanu în centrul suprafeţei de 16 metri, iar mijlocaşul nostru l-a catapultat sub transversală, 1-1.

Finalul de repriză le-a aparţinut roş-galbenilor. În minutele 36 şi 38, Mediop a expediat două şuturi din marginea careului, însă primul a ocolit ţinta, iar al doilea a fost respins de către Dur-Bozoancă. În minutul 2 de prelungire al primului mitan, Dumiter a trimis mingea cu o lovitură de cap spre buturile Politehnicii, însă Scutaru a respins de pe linia porţii.

Tot Ripi a fost mai prezentă în joc şi în partea secundă. În minutul 49, Ungureanu nu a nimerit cadrul porţii de la 10 metri, pentru ca Mediop, cinci minute mai târziu, să încerce o „scăriţă” în locul unei finalizări simple. Apoi, proaspăt intrat pe teren, Golda a expidiat două „torpile” din afara careului. Prima a fost parată de goalkeeperul lui ASU, iar cea de-a doua a trecut peste transversală.

De partea cealaltă, Krausz a trimis peste poartă, din marginea careului mic, prefaţând reuşită amfitrionilor. Golul victoriei gazdelor, cel de 2-1, a venit pe final de confruntare, în minutul 84. După o pasă a lui Ghinescu, Taub a înscris cu un şut din careu.

Ciprian Urican: „Atitudinea jucătorilor noştri a lăsat mult de dorit”

Eşecul suferit de Ripi nu avea cum să îl mulţumească pe antrenorul pricipal Ciprian Urican. La final, acesta a fost supărat pe atitudinea elevilor săi: „Dacă după meciul cu Pandurii mi-am asumat eu eşecul, acum şi jucătorii trebuie să-şi asume partea de vină. Nu aşa se tratează un joc de asemenea factură. Într-un astfel de meci, trebuie speculate toate şansele, nu se poate să ratezi cu o asemenea nonşalanţă ocazii, de parcă ar veni mereu altele. Atitudinea a lăsat mult de dorit. Trebuie să schimbăm această mentalitate! Nu pot să şterg nici lucrurile bune pe care le-au făcut, căci au prestat un joc destul de bun. Dar nu se poate să tratezi finalul de meci în asemenea manieră. Trebuie să te respecţi până în ultimul minut de joc. E revoltător şi sunt foarte supărat din această cauză”.

În ultima etapă a sezonului, Ripensia va juca din nou acasă. Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 11.00, pe arena din „Ciarda Roşie”, roş-galbenii vor fi gazde pentru Ştiinţa Miroslava, o echipă deja retrogradată.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet