Pin It

Ultima etapă a Ligii a II-a, ediția 2017-2018, a dat prilejul suporterilor roş-galbeni prezenți pe arena din Ciarda Roșie să asiste la un nou meci spectaculos oferit de Ripi. Ultimul duel din acest campionat a fost cu Știința Miroslava, grupare care a sosit la Timișoara în postura unei echipe deja retrogradate în eşalonul trei.

Iată însă cele două formaţii care s-au înfruntat sâmbătă, 2 iunie, în ultima etapă a eşalonului doi:

Ripensia Timișoara: Contra – A. Popa (cpt.), Hecsko, M. Toma, C. Toma – L. Tudor (’62, Zurbagiu), Apro (’72, Burdeț) – Mediop, Ungureanu, Dumiter (’58, Țugui) – Bădăuță.

Știința Miroslava: Turiță – Corban, Chindriș, Bucur, Agrigoroaiei – H. Crișan – Taciuc, Sandu (’72, Ambrosie), Iovu (’61, Viorică) – Nemțanu (’69, Asăvoaei), A. Marin (cpt.).

Prima repriză n-a fost una reuşită pentru băieţii noştri. Oaspeţii au fost mai prezenţi în preajma porţii ripensiste, reuşind să încheie în avantaj prima parte a întâlnirii. Ieşenii de la Ştiinţa Miroslava au deschis scorul în minutul 16. Corban a şutat spre poartă din marginea careului, Contra a respins în faţă, iar Alexandru Marin a scuturat plasa cu o reluare de la 6 metri, 0-1.

În repriza secundă, roş-galbenii au trecut la cârma jocului, dar tot oaspeţii au fost cei care au marcat. S-a făcut 0-2 în minutul 59. Taciuc i-a pasat la 16 metri lui Sandu, iar acesta l-a învins pe Contra cu un şut din marginea careului mare.

Ripensiştii au redus din diferenţă, 1-2, în minutul 69. Mediop a pătruns pe dreapta şi a trimis în faţa porţii, peste goalkeeper-ul Ştiinţei ieşit în întâmpinare, iar Bădăuţă a îndeplinit o formalitate. Din păcate, 10 minute mai târziu, autorul primului gol al lui Ripi a văzut cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Cu toate acestea, amfitrionii n-au dezarmat şi au continuat să pună presiune pe adversar. Curajul le-a fost răsplătit în minutul 81. După un corner de pe stânga şi o recentrare cu capul a lui Mediop, Marius Toma a făcut 2-2 cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului mic.

Finalul confruntării a fost unul încins, roş-galbenii ratând prin Mediop alte trei mari ocazii de a înscrie. Golgeterul ripensist şi-a făcut însă în cele din urmă datoria. Senegalezul ce şi-a serbat cea de-a 27-a aniversare chiar în ziua meciului a marcat (a fost cel de-al 19-lea său gol pentru Ripi în acest campionat) pentru 3-2 în minutul 90+4. Mediop a pătruns în careu pe stânga şi, din unghi, l-a învins pe Turiţă cu o „scăriţă”! N-a fost însă ultima fază a partidei, căci Ungureanu a ţintit cu un şut în forţă transversala, chiar înainte de ultimul fluier!

S-a încheiat 3-2 şi, în urma acestui succes, Ripensia a acumulat 48 de puncte, clasându-se pe locul 11 în clasament, poziție onorabilă pentru o formație aflată la prima participare în cel de-al doilea eșalon, după reînființarea clublui.

Ciprian Urican: „Nu aş fi acceptat să pierdem şi astăzi”

Cel care a tras concluziile după succesul obținut în ultimul minut al prelungirilor a fost antrenorul principal al lui Ripi, Ciprian Urican: „Este jocul la care m-am consumat cel mai tare. Am făcut crize de nervi pe margine. Nu aş fi acceptat să pierdem şi astăzi (- sâmbătă, 2 iunie). Am dat dovadă din nou că suntem naivi, iar adversarii ne-au condus cu 2-0. Însă, spre deosebire de alte jocuri, de această dată jucătorii au făcut presiune şi au recuperat multe mingi, chiar şi după ce am rămas în zece. Am făcut o repriza a doua foarte bună, cu dăruire, cu suflet, cu determinare, cu angajament, cu motivaţie, aşa cum ar trebui să fie şi aşa cum le cer băieţilor de fiecare dată”.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet