Pin It

Ripensia a încheiat ediţia 2017-2018 a Ligii a II-a pe un onorabil loc 11, la chiar prima participare după reînfiinţare în eşalonul secund. 48 de puncte au fost acumulate, în urma a 13 victorii şi 9 remize (Trebuie precizat că două partide au fost câştigate la „masa verde” după retragerea celor de la Olimpia Satu Mare şi ASA Târgu Mureş).

Merită reliefat faptul că echipa noastră s-a clasat la înălţime într-un top al celor mai prolifice formaţii din Liga a II-a. Cu 72 de goluri, Ripi s-a situat pe doi, după liderul Dunărea Călăraşi (75 de goluri). E drept însă că la fel de uşor am şi încasat nu mai puţin de 60 de „boabe”! Au fost aşadar multe partide spectaculoase, cu multe reuşite, pe placul suporterilor noştri! În aceste condiţii, doar două dintre confruntări s-au încheiat fără a primi gol. Şi-acelea au fost în debut de campionat: în prima etapă, 16-0 cu Foresta Suceava şi în cea de-a treia, 2-0 cu Sportul Snagov.

Cel mai prolific jucător al nostru a fost din nou Mediop N’Diaye. Atacantul senegalez a înscris 19 goluri în acest sezon, performanţă cu care a urcat pe treapta a treia a podiumului golgeterilor din Liga a II-a. Următorul pe listă a fost Andrei Dumiter, cu 11 reuşite. Al treilea marcator al Ripensiei a fost Adrian “John” Ungureanu, cu 8 goluri. Iată-i însă şi pe ceilalţi ce şi-au trecut numele pe lista marcatorilor: Adrian Popa (6g.), Cătălin Bădăuţă (4g.), Claudiu Matiş (3g.), Sebastian Bobină (2g.), Adrian Zaluschi (2g.), Marius Toma (2g.). Denis Golda, Mihai Hecsko, Darius Neamţu, Laurenţiu Tudor, Cosmin Mînecan, Claudiu Apro, Călin Toma şi Cristian Bocşan au marcat fiecare câte un gol. Să mai spunem că Ripi a beneficiat şi de un autogol, al celor de la Metaloglobus Bucureşti, dar şi de 6 din oficiu (în urma celor două meciuri câştigate cu 3-0 la “masa verde”).

Pe parcursul sezonului, au fost folosiţi nu mai puţin de 31 de jucători. Dar singurul care a evoluat toate minutele în acest sezon a fost fundaşul stânga Călin Toma! Au fost 3240 de minute, plus cele de prelungire! Călin Toma a reuşit şi un gol, cu un frumos şut la colţul lung, în etapa a 32-a, în victoria obţinută pe propriul teren în faţa celor de la Afumaţi. De asemenea, a fost şi căpitanul formaţiei noastre, în etapa a 31-a, în meciul pierdut în deplasare la Baloteşti, 1-3.

În 34, din cele 36 de partide, căpitan a fost Adrian Popa, un fotbalist care îmbracă tricoul Ripensiei încă de la primul antrenament desfăşurat la reînfiinţare, în 2012. Aşadar, pe lângă Călin Toma, ce a purtat banderola în etapa a 31-a, căpitan a mai fost şi Mediop, tot într-o deplasare, la Târgovişte, soldată tot cu un eşec, Chindia impunându-se cu 1-0.

În altă ordine de idei, luni, 4 iunie, Comisia de Disiciplină şi Etică a FRF a hotărât, în urma unei autosesizări, ca partida Ripensia – Ştiinţa Miroslava să fie câştigată cu scorul de 3-0  la “masa verde” (pe teren a fost 3-2), din cauza faptului că echipa vizitatoare a folosit un jucător în stare de suspendare, trupa din Moldova fiind şi amendată.

Pin It
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet