« Inapoi la Noutăți

Noutăți

Succes în 10 oameni cu Dumbrăvița. Deplasare la CFR, sâmbătă, de la 11

Succes în 10 oameni cu Dumbrăvița. Deplasare la CFR, sâmbătă, de la 11

„Ripi” a reușit pentru prima oară în acest retur, conform spuselor antrenorului Cosmin Stan, să lege 2 jocuri în care prestația din teren să fie la nivel ridicat, depășind-o pe CS Dumbrăvița cu scorul de 4-2, în condițiile în care a evoluat timp de o repriză în inferioritate numerică.

În căutarea celui de-al nouălea succes consecutiv, lucrurile n-au început bine pentru ai noștri, iar oaspeții veniți din cocheta comună de la marginea Timișoarei aveau să deschidă scorul în minutul 5 printr-un penalty transformat de Vlăduți, care profita de un fault în careu comis de Rădulescu asupra lui Rosenblum. A urmat apoi asediul la poarta lui Miklos, Mediop, în 3 rânduri, și Briciu, de 2 ori, ratând de puțin marcarea golului egalizator. Golul de 1-1 avea să vină din piciorul lui Bobină, care trimitea o „ghiulea” de la 25 de metri direct în vinclul porții lui Miklos. A urmat o nouă serie de ratări, un gol anulat lui Briciu, iar rezultatul de egalitate se menținea până la intrarea la cabine.

Partea a doua a început prost pentru roș-galbeni, Păscăleanu fiind eliminat după oprirea unui contraatac al Dumbrăviței din postura de ultim apărător. Ripensiștii s-au mobilizat însă, iar omul în minus nu s-a simțit, Popa și colegii săi continuând să ia cu asalt poarta oaspeților. După o ocazie bună avută de Kozma la poarta noastră, Briciu își trecea în cont a 27-a reușită stagională, aducându-și echipa în avantaj după o centrare excelentă venită de la Toma. Câteva minute mai târziu avea să iasă și Mediop la rampă, care majora diferența pe tabelă după o acțiune frumoasă creată împreună cu Ungureanu. Giurgiu, la o eroare a lui Rădulescu, reducea din avantajul timișorenilor, iar Ungureanu, în minutul 74, readucea liniștea în tabăra sa și închidea tabela la 4-2.

Sâmbătă, de la ora 11, Ripensia se deplasează pentru a 3-a oară în acest sezon pe stadionul de lângă Gara Mare, de această dată pentru duelul cu CFR Timișoara, ocupanta locului 15 în clasament. Apoi, săptămâna viitoare, miercuri, „Ripi” va primi vizita alb-violeților de la ASU Poli în duelul din semifinalele fazei județene a Cupei României. Confruntarea dintre fruntașele din „D” Timiș va avea loc pe arena „Ciarda Roșie, cu începere de la ora 18.

Rezultatele etapei 30:

Progresul Gătaia – AS Murani 1-2, Auto – Marcel Băban Jimbolia 0-4, CS Ghiroda – CFR 9-2, AS Peciu Nou – Timișul Șag 1-0, Arsenal Făget – Progresul Racovița 5-4, Voința Mașloc – Pobeda Dudeștii Vechi 5-0, Cocoșul Orțișoara – CS Giroc 3-0, Unirea Sânnicolau Mare – ASU Politehnica 2-3.

CLASAMENT

Etapa 31 (20-24 mai):

CFR – Ripensia (sâmbătă, 23 mai, ora 11, stadionul CFR), Unirea Sânnicolau Mare – Progresul Gătaia, ASU Politehnica – Cocoșul Orțișoara, CS Giroc – Voința Mașloc, Pobeda Dudeștii Vechi – Arsenal Făget, Progresul Racovița – AS Peciu Nou, Timișul Șag – CS Ghiroda, CS Dumbrăvița – Auto, Marcel Băban Jimbolia – AS Murani.

 

Primavera, încă un pas spre promovare

Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, Ripensia Primavera se menține în fruntea clasamentului seriei II a Campionatului Municipal, având un avans de 5 puncte față de Chișoda, principala urmăritoare. Săptămâna trecută, în cadrul etapei a 15-a, tinerii ripensiști, conduși din teren de tehnicianul primei echipe, Cosmin Stan, autor a unui gol în dispută, au trecut la limită, 3-2, de cei de la Srbianca.

Săptămâna aceasta, joi, cu începere de la ora 18, Primavera va primi vizita trupei de pe 3, Electrometal. În cazul unui succes, roș-galbenii ar putea chiar promova matematic, asta dacă cei de la Chișoda se încurcă în deplasare la Agronomia.

Ripensia Primavera – Srbianca 3-2
Au marcat Cosmin Stan, Luca și Bobină

Sîrbu – L. Luca, A. Luca, Nicolae, Hozan – Stoi, Cosmin Stan – Stancu, Bobină, Zdrîncu – Ordog. Au mai intrat Laver, Nechifor, Cătălin Stan și Ritter.

CLASAMENT CAMPIONATUL MUNICIPAL – SERIA II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *