Ripensia nu a reușit încă să consemneze prima victorie externă a sezonului, dar a plecat cu un punct din deplasarea de la Buftea. A fost 1-1 cu Progresul Spartac, acesta fiind cel de-al patrulea joc la rând pentru ”Ripi” fără eșec. 

Jocul din etapa a 14-a a început cu o mare ocazie a lui Gavra, care a reluat slab, din 8 metri, în brațele portarului. După câteva zeci de secunde, gazdele au trecut și ele pe lângă deschiderea scorului, Florică trimițând pe lângă poartă, din zece metri. Gazdele au punctat însă în minutul 9, când Visic a făcut 1-0, cu o lovitură de cap, din șapte metri, zonă centrală. 

Fazele s-au succedat apoi la ambele porți, ripensiștii fiind aproape de 1-1, dar reluarea lui Macrițchii, nemarcat, din nouă metri, cu capul, a trecut pe lângă bară (minutul 18). Imediat, Florică a nimerit bara porții lui Toroc!  

După ce Macrițchii a respins balonul din fața porții în minutul 34, Ripi a pus presiune pe buturile gazdelor, cea mai bună ocazie venind în dreptul lui Mogoș: șutul mijlocașului, de la 18 metri, a fost deturnat de portarul Mărgărit în corner. 

După pauză, Progresul a fost iar aproape de 2-0, dar Toroc, în minutul 49, a salvat echipa la  șutul din unghi, de la circa șase metri, tras de Visic. Treptat însă, Ripensia a trecut la cârma jocului, iar în minutul 59 Matei a respins de pe linia porții reluarea cu capul, din șase metri, a lui Macrițchii. ”Roș-galbenii” au fost răsplătiți pentru insistență în minutul 78, când au egalat, trebuie să recunoaștem, într-un mod norocos. Portarul Mărgărit a fost pus sub presiune de jucătorii noștri și a degajat, de la șase metri, în Piftor, mingea ricoșând în plasă: 1-1. 

Finalul a fost alert, ambele formații având șanse. Mogoș a pătruns în careu pe partea dreaptă, iar șutul său din 15 metri a fost respins de portarul bucureștenilor în corner. Apoi, a venit rândul lui Toroc să se evidențieze. În minutul 85, a prins șutul lui Tudorache din 16 metri, iar în penultimul minut regulamentar a respins salvator la mingea expediată de Tudorache din careul mare. Să mai specificăm că pe final, Lalic a trebuie să fie schimbat, sârbul resimțindu-se în urma unui fault comis asupra lui de un jucător de la Progresul. 

Ripensia a evoluat în alcătuirea: Toroc-Zamfirescu, Lalic (min. 87, Țieranu), Fridrich, Macrițchii-Stoi (min. 83, Vidrăsan), Morariu (min. 46, Călin)-Sofran (min. 69, Ene), Zimța (min. 46, Piftor), Mogoș-Gavra. 

 

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal