1928

Primul club profesionist de fotbal din România

Se pun bazele primului club de fotbal profesionist din România. În sala Primăriei Timişoara, în data de 21 Octombrie 1928, sub preşedinţia domnului Dr. Cornel Lazăr, are loc Adunarea Generală de Constituire a F.C. Ripensia Timişoara. Numele şi culorile noului club sunt legate de romanitate, în general, şi de provincia Dacia Ripensis a Imperiului Roman, în particular. În acest sens, Adam Cucu, inginer cadastral si membru în comitetul de conducere al clubului, a dedus, după studierea mai multor hărţi vechi, că, pe vremea ocupaţiei romane, teritoriul Banatului ar fi fost cuprins în Dacia Ripensis.
1929 – 1932

Din cauza Statutului de echipă profesionistă, Ripensia nu a putut evolua în nici o competiţie oficială până în 1932.
1932

Organizarea primului Campionat Naţional după sistem divizionar şi prima participare a F.C. Ripensia într-o competiţie oficială.
1933

Campioană Națională

Ripensia, pentru prima dată Campioană Naţională, după o finală în dublă manşă cu Universitatea Cluj (victorie cu 5 – 3 la Timişoara, 0 – 0 la Cluj). În cadrul turneului din Olanda, Ripensia o întâlneşte la Amsterdam pe celebra Ajax. Scor 3 – 3, după ce la pauză scorul era favorabil Ripensiei cu 3 – 0.
1933 – 1934

Câștigătoare Cupa României

Are loc ediţia inaugurală a Cupei României. După un parcurs excelent, Ripensia ajunge în finala competiţiei, pe care o câştigă cu 5 – 0 în dauna Universităţii Cluj. Finala, care a avut loc la Bucureşti în prezenţa Excelenţei Sale Mihai I şi a suitei regale, a fost urmarită de 10.000 de spectatori.
1934

Şase jucători ai Ripensiei (Zombory, Kotormany, Deheleanu, Morawetz, Bindea, Dobay) au fost selecționați în echipa naţională a României care a jucat optimile de finală împotriva Cehoslovaciei, în cadrul Campionatului Mondial din Italia.
1935

Al doilea titlu de campioană

Ripensia îşi adjudecă al doilea titlu din istorie, iar Ştefan Dobay devine golgeter al Diviziei Naţionale cu 22 de goluri (în 22 de partide).
1935

Marea personalitate bănăţeană (publicist, om politic, deputat, ministru), Sever Bocu, ales Preşedinte De Onoare al Clubului.
1936

Primul event din istoria României

Al 3-lea titlu de campioană şi, în acelaşi timp, câştigătoare a Cupei României. Prima echipă românească care realizează eventul.
1937

Relația Timișoara - Roma

Pe data de 10 mai (ziua Națională a României la acea vreme), la 10 ani după înființarea clubului AS Roma, clubul italian a venit să joace cu Ripensia Timișoara un meci amical, simbol al legăturii dintre cele două comunități. Meciul s-a încheiat 2 - 2 și a fost prima dată când publicul timișorean a văzut o echipă italiană. În anul 1926, Timișoara primea cadou, din partea municipalității orașului Roma, o copie a statuii "Lupa Capitolina", ca simbol al latinității care unește popoarele român și italian. În anul 1927, era fondată AS Roma, adoptând culorile galben și roșu ale Imperiului Roman. În 1928, era înființată Ripensia, adoptând aceleași culori simbol.
1938

Al patrulea titlu de campioană

Ripensia dispută finala Campionatului Naţional, în două manșe, cu Rapid București. Ambele partide se termină cu victoria echipei bănățene cu scorul de 2 - 0, Ripensia devenind astfel cvadruplă campioană a României.
În cursul acestui an, Ripensia reprezintă România în Cupa Europei Centrale și o elimină pe binecunoscuta AC Milan, după un 3 - 0 la Bucureşti (in faţa a 30 000 de spectatori) şi 1 - 3 la Milano.
1938

Marele om politic bănățean, Dr. Coriolan Băran, membru fondator al Ripensiei, preia funcția de președinte.
1948

Ultimul trofeu. Ieșirea din scenă.

Anul in care Ripensia este nevoită să iasă din scena fotbalistică, nu înainte de a câștiga un ultim trofeu: Titlul Naţional la juniori.
1948 - 2011

Amintirea și Spiritul Ripensiei dăinuie in conștiința iubitorilor de fotbal, legenda neprețuitei echipe transmițându-se de la o generație la alta.
2002

Este obținută protecția numelui ”RIPENSIA” la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), pentru domeniul Activităţi Sportive, din inițiativa unuia dintre membrii re-fondatori.
2012

RIPENSIA REDIVIVUS!

Acest moment are darul de a fi începutul procesului de recuperare a acestui Simbol al Banatului, a Identității, Valorilor și Principiilor care au constituit temelia clubului fondat în 1928, de reconstruire „pas cu pas” a unei organizații sănătoase și puternice, purtătoare a viselor și speranțelor iubitorilor de fotbal din Banat.
12 iulie 2012

Asociația Sportivă “Fotbal Club Ripensia Timișoara” redobândește personalitate juridică prin Hotărârea definitivă și irevocabilă a Judecătoriei Timișoara.
8 septembrie 2012

Start cu dreptul

După reînfiinţare, clubul a fost înscris în Liga a VI-a, în Seria I a Campionatului Municipal. A plecat la drum, cum era şi firesc, dar lucru rar întâlnit la acea vreme, din eşalonul aflat la baza „piramidei” fotbalului românesc. Pe arena „Electrica”, în faţa unei asistenţe numeroase, s-a desfăşurat primul meci oficial de la reînfiinţare. Podul peste timp a fost făcut atunci de regretatul Ioan Vulcănescu, fost campion naţional la juniori cu Ripensia în anul 1948, care a dat lovitura de începere. A fost 6 - 1 pentru roş-galbeni în primul meci, anul fiind încheiat fără înfrângere.
2013

Parcurs încărcat de superlative

Parcursul din primul campionat a continuat a fi unul încărcat de superlative. A fost un traseu aproape fără greşeală. La finalul sezonului, formaţia a strâns în 22 de partide, 21 de victorii şi o remiză! A înscris 143 de goluri, primind doar 9! Bineînţeles, după o astfel de prestaţie, Ripensia a promovat în eşalonul cinci.
toamna 2013

Ripi a scris din nou istorie în ”Cupă”

Cupa României, o competiţie pe care roş-galbenii au cucerit-o în chiar ediţia inaugurală, avea să aducă din nou Ripensia în prim-plan. Formaţia a ajuns până în optimile de finală, după ce pe traseu a eliminat grupări din eşaloane superioare. Au fost învinse UTA (aflată în Liga a II-a), scor 3 - 0, şi „U” Cluj (formaţie de primă ligă!), 2 - 1. În optimi, Ripi avea să fie eliminată de vicecampioana României de la acea vreme, Pandurii Târgu Jiu.
2014

Promovarea în Liga a IV-a

Roş-galbenii au promovat din nou, la finalul ediţiei de campionat. În Seria I a Ligii a V-a s-au strâns 25 de victorii, 2 remize şi un eşec. Golaveraj: 153 - 9!
2015

Un nou parcurs remarcabil în ”Cupă”

A fost un nou parcurs remarcabil în Cupa României, Ripi fiind oprită doar în şaisprezecimi. A fost eliminată de o viitoare campioană a României, Viitorul Constanţa, echipa ”regelui” fotbalului românesc, Gică Hagi.
2016

Revenirea în fotbalul aflat sub oblăduirea FRF

S-a consemnat o nouă promovare, din Liga a IV-a în cea de-a III-a. Parcursul în campionat a fost aproape perfect, cu 28 de victorii, 3 egaluri şi o înfrângere.
26 mai 2017

Ripensia revine în Liga a II-a după 69 de ani!

Ripensia a învins în ultima rundă a campionatului Pandurii II şi a promovat în Liga a II-a, după 69 de ani de la desființarea clubului de către regimul politic aflat la putere la acea vreme.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal