Sâmbătă, 2 martie, pe arena „Dan Păltinişanu”, Ripensia UVT a primit vizita UTA-ei, într-un meci ce a contat pentru runda a 23-a a eşalonului secund. Cele două formaţii au stat faţă în faţă având stări de spirit diferite, după prima etapă a primăverii. Roş-galbenii veneau după un eşec nemeritat, înregistrat pe terenul celor de la ACS Poli, în vreme ce UTA debutase cu dreptul, obţinând acasă o victorie facilă, 3-0, cu Dacia Unirea Brăila.

Elevii lui Alexandru Pelici, însă, au intrat pe gazon hotărâţi să îndrepte situaţia. Iar atitudinea pe care au avut-o în confruntarea cu roş-albii arădeni s-a văzut încă din debutul partidei. În minutul 2, Adrian Zaluschi a „furat” o minge din gheata unui adversar şi de la centrul terenului a plecat spre poarta arădenilor. Şi-a făcut, însă, prea lung balonul, iar oaspeţii au scăpat cu faţa curată după această primă ocazie. A doua şansă a aparţinut tot Ripensiei. După un corner de pe stânga şi o schemă în trei, cu Zaluschi, Stoi şi Călin Toma în rolurile principale, căpitanul lui Ripi a şutat din unghi, la colţul scurt, dar nu a cadrat execuţia.

Trei minute mai târziu, după o lovitură liberă, Mansour a preluat pe piept cu spatele la poartă în interiorul careului utist. Mingea a fost potrivită la distanţa optimă, iar apoi vârful senegalez a trimis-o cu o execuţie marcă înregistrată, din „foarfecă”, puţin peste transversală. În minutul 28, acelaşi Mansour nu a reuşit să preia o minge şutată spre poartă de Zaluschi, iar fundaşii vizitatorilor au îndepărtat pericolul.

Singurele emoţii pe care arădenii le-au produs în prima parte au apărut după o incursiune a lui Ciucur, în banda stângă şi o centrare în forţă în faţa porţii. Mingea a traversat întreg careul, fără a putea fi trimisă spre poarta lui Horaţiu Moldovan.

În minutul 35, un contraatac, purtat excelent de Zaluschi şi Monea, s-a oprit la Mansour, care, în încercarea de a-şi depăşi un adversar, a lovit defectuos balonul. Tot atacantul care a purtat numărul 11 pe tricou a fost cel care a fost aproape de a marca cu cinci minute înainte de finalul primei reprize. Vârful senegalez l-a depăşit pe dreapta, în careu, pe Şeroni şi, din unghi, a preferat să şuteze, fără vreun rezultat, în locul unei pase în faţa porţii.

Mansour s-a revanşat pentru ratările din primul mitan imediat după pauză. În minutul 48, după o pasă a lui Călin Toma, Mansi a preluat în centrul careului şi l-a învins apoi pe goalkeeper-ul Roberto Bodea.

După golul încasat, oaspeţii au devenit mai prezenţi în atac. Au şi înscris de două ori, prin Kanda, dar golurile au fost anulate, pentru ofsaid (în minutele 60 şi 82). Şi Ripensia a fost aproape de a mai marca, în minutul 87. Ţieranu a trimis spre poarta adversă o minge cu boltă din apropierea centrului terenului, însă, Bodea a reuşit, cu greu, să respingă de sub transversală. S-a încheiat 1-0, Ripi obţinând un succes meritat şi important.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe stadionul „Dan Păltinişanu”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Tînc, Apro, Străuţ – Burdeţ, Stoi (’80, Ţieranu) – Monea, Zaluschi (’65, Stoica), C. Toma (cpt.) – Mansour (’72, Drăghici).

UTA (antrenor Ionuţ Popa): Bodea – Costin (’64, Stahl), El Hasni, Şeroni, Copaci – Neagu, Melinte (’83, D. Popa) – Ciucur, Miculescu, Kanda – Rus (cpt.).

Alexandru Pelici: „Sunt trei puncte foarte importante pentru noi”

După succesul obţinut în faţa „Bătrânei Doamne”, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a concluzionat: „A fost o victorie foarte importantă pentru noi. Înainte de aceste prime două jocuri din această primăvară, cel cu ACS Poli din deplasare, şi acesta, cu UTA, ne făceam nişte calcule, să obţinem minimum trei puncte. Dacă nu am reuşit să câştigăm cu ACS Poli, deşi ne-am creat foarte multe ocazii, de această dată am învins, în faţa unei echipe cu mulţi jucători de valoare, veniţi din liga superioară. Îmi felicit băieţii pentru determinare, în primul rând, şi pentru atitudinea arătată. Au câştigat un meci foarte important pentru noi, la felul în care arată clasamentul. Sunt importante în lupta pentru evitarea retrogradăii aceste trei puncte, câştigate în faţa unei echipe bune a campionatului. Îmi felicit, din tot sufletul, jucătorii”!

În următoarea etapă, cea de-a 24-a, Ripensia UVT va evolua în deplasare, la Clinceni, acolo unde va întâlni Academica. Până atunci, însă, roş-galbenii vor disputa un joc „şcoală”. Marţi, 5 martie, de la ora 11.00, pe arena din „Ciarda Roşie”, elevii lui Alexandru Pelici vor înfrunta Centrul Naţional de Pregătire Timişoara.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal