Joi, 16 mai, pe arena „Dan Păltinişanu”, în ultimul joc al rundei a 35-a, Ripensia UVT a cedat cu scorul de 2-0 în faţa Petrolului Ploieşti. Roş-galbenii au avut un start nefericit de meci, căci oaspeţii au deschis scorul după doar 10 minute. Laurenţiu Marinescu a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă a atacului vizitator, iar Cristian Puşcaş a marcat cu o lovitură de cap de la marginea careului de şase metri. Trei minute mai târziu, prahovenii au irosit o şansă imensă de a-şi majora avantajul, dar un contraatac purtat în doi de către Laurenţiu Marinescu şi Robert Moldoveanu n-a putut fi fructificat. Scăpat pe dreapta, Moldoveanu i-a pasat în centrul careului lui Marinescu, iar acesta a rămas cu toată poarta în faţă, căci Horaţiu Moldovan ieşise în întâmpinarea primului. Doar că şutul lui Marinescu s-a oprit în picioarele căpitanului Ripensiei, Călin Toma.

2-0 s-a făcut până la urmă pe finalul primului mitan, când fundaşul lateral Florin Borţa a centrat perfect din banda dreaptă, „pe şase metri”, de unde Bogdan Rusu a înscris cu o lovitură de cap.

În partea secundă a întâlnirii, Ripensia a echilibrat confruntarea. Ocaziile au început să apară din ce în ce mai des la poarta oaspeţilor. Din păcate, însă, elevii lui Alexandru Pelici nu au putut concretiza vreuna, deşi Mansour sau Dumiter au fost foarte aproape de a o face. Mai mult, cu un sfert de oră înainte de final, balonul a lovit stâlpul din dreapta lui Cezar Lungu, când, după o centrare a lui Adrian Zaluschi, Sebastian Ghinga a deviat mingea către propria poartă.

Ploieştenii au lovit şi ei bara, cea transversală, în minutul 4 al prelungirilor, printr-un şut din voleu expediat de la 20 de metri de Daniel Enache. Până la urmă partida s-a încheiat cu succesul oaspeţilor, care au rămas astfel pe locul 4 în clasament.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe stadionul „Dan Păltinişanu”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ (’46, Chera), Stoi (’83, Stoica) – A. Popovici (’46, Mansour), Zaluschi, Dumiter – Drăghici.

Petrolul (antrenor Gheorghe Mulţescu): C. Lungu – Borţa, L. Cazan (’82, Manole), Ghinga, Ţîcu – Puşcaş, Chindriş – B. Rusu, L. Marinescu (cpt.) (’28, Ştefănescu, ’48, Bucşă), Moldoveanu  – Arnăutu.

Alexandru Pelici: „Îmi felicit jucătorii pentru cum au evoluat în repriza secundă”

După eşecul înregistrat în faţa Petrolului, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Din păcate, au fost două reprize total diferite. Prima, nu neapărat dominată clar de Petrolul, dar în care oaspeţii şi-au creat ocazii din pricina lipsei noastre de personalitate. Am intrat în teren cu o frică pe care eu nu pot să o înţeleg. Am plecat de la 0-1, în urma unei faze fixe. Am avut aceeaşi problemă de care am suferit şi etapa trecută la Piteşti. Dar a doua repriză a fost una bună. Îmi felicit jucătorii pentru ce-au făcut în partea secundă, pentru modul în care au luptat. Cred că am dominat în mod clar partea a doua a întâlnirii. Bineînţeles, în condiţiile în care şi Petrolul s-a mulţumit cu scorul avut. Am avut însă şansa noastră de a reveni în joc, căci am avut ocazii foarte mari. Cred că dacă marcam, le-am fi pus probleme din ce în ce mai mari şi cred că am fi salvat măcar un punct. Una-peste alta, trebuie ca de-acum să începem jocurile, aşa cum am început a doua repriză, pentru a nu mai pleca de la 0-2 sau 0-1. N-avem nicio scuză pentru prima repriză, una ruşionoasă pentru noi. Nu aveam niciun fel de presiune, ar fi trebuit să jucăm la fel cum am făcut-o în cea de-a doua parte”!

În următoarea etapă, cea de-a 36-a, Ripensia UVT va evolua în deplasare, la Mioveni. Partida va avea loc duminică, 19 mai, de la ora 11.00.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal