Marţi, 6 august, Ripensia UVT va juca primul meci din această nouă ediţie de campionat. În prima rundă a sezonului 2019-2020 al ligii secunde, roş-galbenii vor evolua în deplasare, la Piteşti. Advesară va fi FC Argeş, o grupare de tradiţie a fotbalului românesc, cu două titluri în palmares (1972 şi 1979). Partida ce se va disputa pe arena ce poartă numele legendarului fotbalist argeşan, „Nicolae Dobrin”, va începe la ora 19.30.

Va fi al 5-lea duel direct între cele două formaţii. Precedentele 4 confruntări s-au disputat în cele două ediţii anterioare ale Ligii secunde. Până acum, argeşenii s-au impus de fiecare dată acasă, în Trivale. La Piteşti, Ripi a pierdut atât în 2018, cât şi în 2019, cu acelaşi scor, 2-1. La Timişoara, meciurile s-au încheiat nedecis, dar tot identic, 1-1.

Alexandru Pelici: „FC Argeş e o echipă pe care o respectăm, dar mergem la Piteşti să ne jucăm şansa”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a prefaţat confruntarea cu FC Argeş: „Ne dorim să fim conectaţi la acest început de campionat. Din punctul meu de vedere, va fi, poate, cea mai disputată ediţie a Ligii a II-a de până acum. Sunt multe echipe de tradiţie, care-şi propun să atingă locurile fruntaşe. În primul meci vom juca la FC Argeş cu o echipă care a schimbat din mers, căci a făcut în această pauză 14 transferuri. A apărut şi un nou antrenor, în persoana lui Nicolae Dică, pe care cu toţii îl cunoaştem. Ştim că e un tehnician tânăr şi ambiţios, care îşi doreşte să ducă Argeşul acolo unde merită, şi-anume, în Liga I. FC Argeş este, aşadar, o echipă pe care o respectăm, dar mergem la Piteşti să ne jucăm şansa. Cu siguranţă va fi un meci greu, mai ales că gazdele vor avea parte, probabil, fiind primul joc acasă al sezonului, şi de o asistenţă numeroasă. În plus, datorită faptului că echipa gazdă a primit drept de promovare, s-a creat o emulaţie suplimentară. Noi, însă, mergem încrezători, mai ales că nu avem indisponibili, având astfel tot lotul la dispoziţie”.

Înaintea confruntării cu argeşenii, a vorbit şi căpitanul Ripensiei, Călin Toma: „A fost o perioadă grea cea precompetiţională, dar ne-am pregătit bine. Jucătorii nou-veniţi s-au integrat bine. Sperăm să fim în cea mai bună formă la ora jocului cu FC Argeş. Ne aşteaptă o deplasare grea. Vom întâlni o echipă bună, cu jucători tehnici, pe care-i ştim din anii trecuţi. Mergem încrezători la Piteşti, de unde sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte”.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal