UTA a sosit pe arena „Electrica” de la Gara Mică a Timişoarei în postura de mare favorită. În debutul acestui campionat, „Bătrâna Doamnă” a reuşit un parcurs perfect. În primele trei runde a bifat trei succese, toate cu acelaşi scor, 3-0.

Arădenii şi-au respectat statutul şi la finalul primului mitan au intrat la cabine în avantaj. Oaspeţii au deschis scorul în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, prin Ursu, care a reuşit un lob peste Păduraru.

În partea secundă, însă, roş-galbenii au reuşit să întoarcă rezultatul, demonstrând, încă o dată, că sunt capabili să învingă orice formaţie. Cele două goluri ripensiste au venit pe final de confruntare, dar situaţii mari de a marca au mai fost şi până atunci. Cea mai clară şansă a fost în minutul 65, atunci când căpitanul Călin Toma a irosit un penalti.

Golul de 1-1 a purtat semnătură lui Voinea, atacantul sosit în această vară fiind la prima reuşită într-un meci oficial în tricoul echipei noastre. În minutul 87, Zaluschi a centrat în careu, iar Voinea a înscris cu o lovitură de cap. 2-1 s-a făcut în minutul 3 al prelungirilor. Fotescu a fost faultat în careu, iar Zaluschi a marcat de la punctul cu var.

Aşadar, Ripi a obţinut una dintre cele mai frumoase victorii, depăşind la limită, după un joc palpitant, „Bătrâna Doamnă”. Roş-galbenii, la primul succes al sezonului în faţa propriilor suporteri, le-au furnizat arădenilor primul eşec în acest campionat.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat sâmbătă, 24 august, pe stadionul „Electrica”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Păduraru – Lungu, Apro (’72, Stoia), Hecsko, C. Toma (cpt.) – Tudorache, T. Călin – Popovici (’78, Fotescu), Zaluschi, Chera – Staicu (’46, Voinea).

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob – Tomozei, Ilie, Melinte, Stancu – Hrezdac, Lorenzi – C. Rus (cpt.) (’74, Bustea), Miculescu (’89, Ioniţă), Ursu (’83, Oroian) – Buhăcianu.

Alexandru Pelici: „Victoria noastră a fost meritată”

După succesul obţinut în faţa „Bătrânei Doamne”, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a concluzionat: „Îmi felicit băieţii pentru ceea ce au făcut astăzi. Ştiam că vom avea un joc foarte dificil în compania UTA-ei, o echipă foarte valoroasă. Consider că este o victorie meritată. Am avut ocazii clare, am mai ratat un penalti şi încă două-trei situaţii importante. E bine că s-a terminat cu bine. Asta e linia pe care ar trebui să mergem şi asta e abordarea pe care ar trebui să o avem la fiecare joc. Nu suntem o echipă mare, nu avem individualităţi foarte mari şi trebuie să ne sacrificăm, să alergăm şi să ne batem pentru fiecare minge. Avem, de asemenea, nevoie, în momentele grele, şi de un pic de şansă. Vreau să-l felicit în mod special pe Zaluschi, un jucător care s-a transformat în acest început de campionat. Evoluează aşa cum ne dorim să o facă. Este unul din liderii echipei. Bravo lui pentru tot ceea ce face”!

În următoarea etapă, cea de-a 5-a, Ripensia UVT va evolua sâmbătă, 31 august, de la ora 11.00, în deplasare, la Dunărea Călăraşi. Până atunci, însă, roş-galbenii vor evolua în Cupa României. Marţi, 27 august, de la ora 17.30, elevii lui Alexandru Pelici vor înfrunta în deplasare Voinţa Lupac.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal