Victorie clară obținută în etapa a 22-a de Ripensia la debutul sezonului de primăvară. Pe o vreme excelentă pentru fotbal, formația noastră și-a luat revanșa în fața echipei Metaloglobus București și s-a impus, pe Electrica, cu scorul de 3-0.

În ciuda pauzei competiționale destul de lungă, partida a avut un ritm alert. Ripensia a început bine încă din debutul reprizei, iar prima mare ocazie i-a aparținut lui Popovici în minutul 18. Lansat în adâncime și cu Gavrilaș ieșit din poartă, Popovici trimite din 7 metri peste transversală. Golul a venit cinci minute mai târziu la primul corner al roș-galbenilor. Tudorache a bătut în preajma careului de unde Călin a reluat cu capul din 7 metri în poartă. Minutul 29, Lungu înscrie golul de 2-0 dintr-o execuție de excepție: cu un șut de la 16 metri, lateral dreapta, direct în vinclu. Scorul de pe tabelă a fost consemnat în minutul 30, când Apro a executat și a transformat un penalty obținut de Tudorache. Astfel, scorul la pauză a fost 3-0.

Oaspeții au beneficiat de o lovitură de la 11 metri la începutul reprizei secunde. Claudiu Herea execută în dreapta portarului, dar Moldovan respinge mingea și scorul rămâne 3-0. Roș-galbenii au continuat să atace la poarta lui Gavrilaș. În minutul 78, Stoi are o situație bună de a marca, dar șutul mijlocașului din 16 metri este respins în corner.

Metaloglobus București (antrenor Marius Măldărășanu): Gavrilaș - Cazan, Ciubotaru, Plămadă, Mino Sota, Sava, Duminică (min. 46 - Stoica), Ciocâlteu, Lungu A. (min. 46 - Coman), Herea Ov., Herea Cl.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan - Lungu, Apro, Hecsko, Macrițchii A. - Călin, Macrițchii V. - Neagu (min.66 - Stoi), Tudorache (min.73 - Sîrbu), Chera - Popovici (min.84 - Vasluian).

Brigada de arbitri:
La centru, meciul a fost condus de Mircea Ardelean (Arad), ajutat la cele două tușe de Nistoran Răzvan (Reșița) și Băla Casian (Arad). Rezervă: Voina Dorin (Reșița)
Observatori: Ciglenean Mircea (Cluj-Napoca) și Sabou Daniel (Zalău).

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, și-a felicitat echipa la finalul partidei: „Mulțumim publicului care a fost alături de noi și l-am simțit aproape pe tot parcursul jocului. Sunt foarte bucuros că băieții au înțeles importanța punctelor puse în joc. O victorie care ne dă moral. Trebuie să arătăm exact cum am arătat azi: o echipă muncitoare, modestă care încearcă să se bată de la egal la egal cu oricine.”

Cu aceste trei puncte, Ripensia urcă pe poziția a 13-a în clasament cu 27 de puncte. Etapa viitoare, roș-galbenii vor juca în deplasare la UTA Arad.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Multidiet
Multidiet
Multidiet