Runda a 23-a a Ligii a 2-a ne aduce în prim-plan duelul campioanelor vestului. Sâmbătă, 29 februarie, Ripensia UVT întâlnește, în deplasare, UTA Arad. Ripensiștii vin după victoria clară cu Metaloglobus București, victorie ce le dă încredere băieților în privința abordării meciurilor rămase în campionat.

Principala candidată la promovare, UTA, a început în forță noul an. Trupa antrenată de Laszlo Balint le-a administrat o înfrângere cu scor de tenis, 6-0, celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc și rămâne liderul clasamentului, cu 44 de puncte. Iată și formația cu care arădenii au defilat în prima etapă de la reluarea campionatului:
Iacob - Tomozei, Melinte, F. Ilie, Roumpoulankou - Oroian, R. Moise, D. Isac, Bustea - Buhăcianu, A. Ioniță.

Din sezonul 2017/2018 până în prezent, Ripensia deține un bilanț favorabil în întâlnirile cu UTA: două victorii, o remiză și un eșec. La acestea se adaugă și victoria din tur obținută de roș-galbeni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Atunci, pentru echipa noastră marcau Voinea și Zaluschi.

„Acestea sunt meciurile care merită să fie jucate.”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a prefațat duelul de sâmbătă cu UTA Arad: „Suntem în fața unui joc pe care, cred, am putea să îl numim derby din punct de vedere al vechimii echipelor sau al tradiției, dar nu este un derby din punct de vedere al poziției în clasament.  UTA are în componență jucători valoroși și primii doi golgheteri ai acestui campionat, Rus și Buhăcianu. O echipă care are un apetit ofensiv, nici partea defensivă nu e de neglijat. Ne așteaptă un meci dificil, dar și noi avem șansa noastră și încercăm să ne-o jucăm cât mai bine. Știm cu toții presiunea pusă de publicul arădean.”

Antrenorul nostru nu se poate baza pe Stoi, care este suspendat și Adi Popa, în continuare accidentat.

Vlad Tudorache, care, revenit după o accidentare a prestat un joc bun cu Metaloglobus, a vorbit despre meciul din etapa a 23-a: „Sâmbătă, întâlnim o echipă foarte bună a Ligii a 2-a, ce are în componență mulți jucători valoroși, însă sperăm și noi, prin unitatea noastră de grup și dorința de afirmare să legăm rezultate pozitive. Ne dă încredere și victoria din prima etapă, pentru că am întâlnit o echipă valoroasă, Metaloglobus, și aveam o oarecare reținere înaintea meciului. Având în vedere rezultatul și jocul prestat, suntem încrezători că putem scoate un rezultat bun și sâmbătă.”

UTA Arad - Ripensia UVT se va juca pe stadionul Motorul, din Arad. Partida va începe la ora 11:00 și va fi televizată.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Multidiet
Multidiet
Multidiet