Sâmbătă, Ripensia UVT a obținut o victorie importantă în cursa pentru îndepărtarea de zona periculoasă. Golul spectaculos al lui Mihai Ene, marcat în minutul 3 al prelungirilor, pentru un 1-0 prețios la CSM Slatina, a constituit totodată prima victorie oficială a Ripensiei, în 2021. Elevii lui Cosmin Petruescu consemnaseră trei egaluri la rând și un eșec, în partidele competitive din acest an calendaristic. A fost cea de-a treia victorie externă din acest sezon, după reușitele de la Pandurii (2-1) și Concordia (1-0).

Indiferent de celelalte rezultate care se vor mai înregistra în această rundă, Ripensia va încheia etapa a 20-a, penultima din sezonul regulat, pe locul 15, cu 21 de puncte, primul deasupra liniei retrogradării. Reamintim că trei puncte câștigate pe teren au fost anulate după retragerea lui Turris și că avem și un meci pierdut la ”masa verde” cu CS Mioveni.

Ultimul meci din sezonul regulat va fi cel de sâmbătă, 27 martie, cu Fotbal Comuna Recea, de pe teren propriu. După triumful de la Slatina, antrenorul Petruescu și-a îndemnat elevii să rămână cu picioarele pe pământ: ”Am demonstrat că suntem un grup unit, o echipă. Cu toții și-au adus aportul la cele trei puncte, ele fiind extrem de importante pentru configurația actuală a clasamentului. Trebuie să rămânem echilibrați și să fim conștienți că nu am realizat mare lucru, deși este o victorie în fața unei contracandidate pentru evitarea retrogradării”.

 
Almira
 
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet