Locul 4 în seria Vest de la Liga Elitelor, aceasta este poziția ocupată de echipa noastră Under 19 la finele acestui sezon. Antrenorul acestei formații, Cristian Petcu, cel care este și manager sportiv al clubului, a făcut referiri pentru pagina noastră oficială la traseul din campionatul tocmai încheiat: ”Din punctul meu de vedere, a fost un sezon bun pentru echipa Under 19. A fost un prim an de participare a Ripensiei la Liga Elitelor și pot spune că rezultatele au fost încurajatoare. Mă bucur că am încheiat campionatul cu șase victorii la rând. De asemenea, este îmbucurător că mai mulți jucători au fost propulsați spre prima echipă. Gladun, Sturzu, Vasluian și Maric au făcut față cu brio la Liga 2. Așadar, sunt destule lucruri încurajatoare în perspectiva noului sezon”.

Petcu consideră că dacă efectivul formației sale nu ar fi fost afectat de problemele specifice din ultimul an, situația finală ar fi fost alta: ”Din păcate, am avut probleme specifice acestei perioade de pandemie. Mai mulți jucători și familiile lor au fost afectați de coronavirus, la fel, și noi, cei din staff-ul tehnic, am avut probleme cu COVID-19. Acest aspect a influențat rezultatele echipei. Au fost multe meciuri decisive în care jucători importanți au lipsit, la fel și noi, mă refer la disputele cu UTA, Gaz Metan sau Politehnica. Eu spun că dacă nu am fi avut aceste probleme, am fi terminat în primele două locuri. Să nu uităm că în permanență am avut și 3-4 jucători la antrenamentele seniorilor. Să ne reamintim că la începutul sezonului, când nu am avut aceste probleme, am fost la un moment dat pe primul loc”

În aceste zile, tinerii ripensiști susțin mai multe dispute de verificare: ”Rolul nostru este acela de a propune jucători pentru prima echipă, de aceea în această perioadă vom susține mai multe partide de verificare. Toți cei din compartimentul sportiv al clubului participă la aceste jocuri, inclusiv staff-ul tehnic de la seniori. Suntem în legătură permanentă cu Cosmin Petruescu. Tehnicienii de la prima echipă îi monitorizează pe toți cei de la grupa de Sub 19 ani, pentru a vedea cine poate face pasul la prima echipă”, a explicat Petcu.

În fine, în ceea ce privește campionatul viitor, Cristi Petcu spune că țintele de performanță și dezvoltare nu se schimbă: ”Obiectivul rămâne acela de a dezvolta jucători pentru a fi promovați la formația de seniori. Evident, contează și rezultatul. Ne dorim ca anul viitor să ne clasăm pe un loc mai bun. Dar, important este să creștem fotbaliști pentru a urca la prima echipă”.

 

 

 
Almira
 
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet