Ripensia Timișoara a pierdut fără drept de apel în deplasarea de astăzi din etapa a 6-a a Ligii 2. ”Roș-galbenii” au cedat cu 0-3 la CSM Slatina și rămân cu patru puncte la activ, pe poziția a 16-a. 

Începutul de meci a consemnat o prima șansă pentru Ripensia, în minutul 7. După ce portarul gazdelor a deturnat în corner un șut al lui Gavra din 30 de metri, Țieranu a reluat cu capul peste poartă, din șase metri, mingea venind din lovitură de colț. Dar, ripensiștii au început să aibă ezitări în zona defensivă, iar în minutul 14 oltenii au profitat de ziua nefastă a apărătorilor noștri: Nițu a marcat din careul mare, după o pasă de efect a lui Doman. 

Zimța, cel mai activ jucător ”roș-galben” din prima parte, a șutat de la circa 30-35 de metri în două rânduri: în minutul 30, din lovitură liberă, respectiv în minutul 35, la o acțiune de atac a noastră, dar de fiecare dată balonul a fost deviat în corner. 

Între timp, Leață, în minutul 35 a prevestit reușita a doua a gazdelor, trimițând pe lângă Dobre și pe lângă poartă, de la doar șase metri. În minutul 41, Toma a fost pe fază și a marcat pentru 2-0, după ezitările în lanț, în propriul careu, ale lui Stoi, Țieranu și Dobre. 

Ripensia putea reveni în joc în minutul 52, dar portarul gazdelor a parat șutul lui Sofran, scăpat singur la 12 metri, în zona dreaptă. Scorul final a fost stabilit în minutul 62, când Toma a deviat cu efect, în plasă, din opt metri, mingea venită din cornerul bătut de Doman. 

Ripensia a evoluat în alcătuirea: Dobre-Macrițchii, Țieranu, Fridrich (min. 46, Sofran), Gladun-Stoi (cpt.), Mogoș (min. 59, Ene)-Piftor (min. 46, Zamfirescu), Zimța, Mihart (min. 79, Bobocea)-Gavra (min. 79, Stoica). 

Marți, 13 septembrie, de la ora 16:30, Ripensia joacă în turul 3 în deplasare, la CS Ghiroda și Giarmata Vii. Următorul meci de campionat se va desfășura pe teren propriu, în 19 septembrie, de la ora 15, cu Csikszereda Miercurea Ciuc. 

 

”Am primit o lecție din partea Slatinei!” 

 

Antrenorul Iulian Muntean a fost decepționat după jocul de astăzi: ”Ne-am prezentat îngrozitor! Nu poți obține absolut nimic în fotbal dacă nu muncești și nu ești modest. După victoria cu Metaloglobus, am crezut că este suficient să intrăm în teren și vom câștiga. Dar, am primit o lecție din partea Slatinei! Am comis erori ca la eșecul de la Brașov, dar de data asta gazdele ne-au taxat aproape de fiecare dată” 

Dincolo de prestația mult inferioară față de runda trecută, staff-ul a avut probleme în alcătuirea efectivului pentru acest meci: ”Tudor a devenit o indisponibilitate de ultimă oră, are o problemă la degetul de la picior, iar nici Lalic nu a făcut deplasarea din cauza unor probleme la aductori. La pauză, l-am scos pe Fridrich și fiindcă avea cartonaș galben, dar și pentru că și el a resimțit ceva dureri. Singurul lucru pozitiv este că l-am debutat pe Remus Bobocea, născut în 2006”

Pentru meciul de Cupă, Muntean are bătăi de cap: ”Multe nu putem spune despre jocul cu Ghiroda și Giarmatii Vii, deoarece avem o serie de absențe sigure și incertitudini. Să vedem luni cum vom sta din acest punct de vedere și pe câți jucători ne putem baza! Pe lângă problemele amintite mai sus, Morariu și Vidrăsan nu vor reveni la pregătiri decât luni. Oricum însă, obiectivul nostru este să câștigăm marți, ne dorim să avem un traseu cât mai lung în Cupa României!” 

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal